02 jan Stichting NetWerkend maakt doorstart en krijgt nieuwe invulling

Stichting NetWerkend, opgericht in 2016, heeft na ruim een jaar stilte, haar activiteiten nieuw leven ingeblazen. De stichting die voorheen voor young professionals netwerkborrels organiseerden in Nijmegen en Maastricht, gaat zich nu focussen op persoonlijke en professionele ontwikkeling van deze doelgroep.

“Het afgelopen jaar hebben wij gemerkt dat de behoefte van de Young professionals verschoven is.” aldus Kiyara Venner, voorzitter Stichting NetWerkend. “Waar in 2016 de hoge werkloosheid onder jongeren een groot probleem was, is het nu met name het grote aantal burn-outs in deze doelgroep. Thema’s als werk-prive balans, het aangeven van grenzen en het ervaren van keuzestress zijn daaraan gerelateerd. Ook bedrijven worstelen met de gevolgen hiervan en hebben grote moeite om jong talent te vinden en vast te houden.”

NetWerkend is een non-profit initiatief dat is ontstaan met de gedachte om young professionals te verbinden om elkaar en de wereld verder te helpen. Hun visie is dat wanneer ieder individu het beste uit zichzelf haalt, we uiteindelijk ook het beste uit de mensheid halen. Het doel van NetWerkend is om young professionals te ondersteunen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dit gaan zij doen door het organiseren van themabijeenkomsten en intervisies. De themabijeenkomsten zijn een netwerkgelegenheid bedoeld om samen met andere young professionals en bedrijven het gesprek aan te gaan over actuele thema’s. Daarnaast organiseert NetWerkend intervisies bedoeld om in kleinere groepen een vervolgstap te zetten in de professionele en persoonlijke ontwikkeling. De bijeenkomsten worden begeleid door ervaren professionals. 

Met het aanstellen van de nieuwe penningmeester Dennis van Es en secretaris Joop Obelink, heeft het bestuur vernieuwde energie en tal van ideeën voor de toekomst. Dennis van Es: “Joop en ik speelden met het idee om iets te doen op het gebied van ontwikkeling bij young professionals en zagen NetWerkend als ideale vorm om dit te verwezenlijken.” Joop Obelink: “Young professionals hebben een belangrijke rol in het vormgeven van een betere wereld. Door hen middels NetWerkend te ondersteunen in hun ontwikkeling hoop ik hier aan bij te dragen.”

Ben jij geïnteresseerd in de themabijeenkomsten van NetWerkend? Zoek jij een intervisiegroep of heb je een intervisiegroep en wil je samen naar een next level? Vanaf januari start NetWerkend met intervisies en in april zal de eerste themabijeenkomst plaatsvinden. Meld je hier aan voor de mailinglijst en blijf op de hoogte. Bekijk de website www.netwerkend.nl voor meer informatie.